top of page

EEN KEIZERSNEDE LATEN FOTOGRAFEREN, WAAROM ZOU JE DAT WILLEN?

"Als ik had geweten dat dit een optie was geweest, dan had ik je zéker geboekt om mijn keizersnede te laten fotograferen".


Dit is helaas de meest gehoorde opmerking die ik hoor als ik met mensen praat over geboortefotografie en dan met name over het fotograferen van een keizersnede. In veel ziekenhuizen in Nederland mag ik als professioneel geboortefotograaf op de operatiekamer fotograferen.


Maar een keizersnede is toch heel medisch en klinisch? Dat laatste klopt, maar hoe dan ook, ook een keizersnede is een geboorte en ik als geboortefotograaf vind dit zó waardevol om te fotograferen.


Ja, het is medisch en ja, het is een flinke operatie. Maar hallo, ook in een operatiekamer zijn tijdens een keizersnede emoties, warmte en magie aanwezig net als bij iedere andere geboorte. En na de operatie, als iedereen weer terug op de kamer is, zo mooi wat er dan allemaal gebeurd. Heb je wat overtuiging nodig? Bekijk dan deze video maar eens.


In 2005 fotografeerde ik voor het eerst een geplande keizersnede, dat was in die tijd een unieke gebeurtenis, een fotograaf op de OK. Tot op de dag van vandaag ben ik iedere keer weer opnieuw onder de indruk van de kracht van de vrouw, hoe zij in staat is om deze operatie te ondergaan en op deze manier hun kindje op de wereld zetten! Wat een power en kracht!


​Als geboortefotograaf ben ik van mening dat het fotograferen van een keizersnede niet te vergelijken is met een natuurlijke bevalling, en dan heb ik het specifiek over de technische en praktische kant. In de operatiekamer gelden specifieke regels en voorschriften en de lichtsituatie is extreem. Door mijn jarenlange ervaring ben ik specialist geworden binnen deze vorm van fotografie. Ik beschik over de juiste apparatuur en door mijn kennis van de procedures kan ik snel anticiperen waardoor ik voor jullie een prachtige reportage kan maken.


​Door mijn unieke samenwerking met het Spaarne Gasthuis in Haarlem Ziekenhuis Amstelland in Amstelveen en Meander Medisch Centrum in Amersfoort heb ik altijd toegang tot de OK. Doe hier je voordeel mee en kies voor de zekerheid van een ervaren fotograaf. Deze unieke gebeurtenis kan je niet overnieuw doen. Jullie willen het beste voor jullie kindje. Ik wil het beste voor jullie.

Met de volgende ziekenhuizen heb ik een officiële samenwerking waardoor ik toestemming heb om op de operatiekamer te fotograferen: Spaarne Gasthuis in Haarlem, Ziekenhuis Amstelland in Amstelveen en Meander Medisch Centrum in Amersfoort. Beval jij in een ander ziekenhuis? Grote kan dat ik er dan ook bij mag zijn maar voor de zekerheid adviseer ik je om dit op voorhand te checken.
65 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


ingeberkengeboortefotografie.png
bottom of page