top of page

Een keizersnede laten fotograferen, waarom zou je dat willen?

"Als ik had geweten dat dit een optie was geweest, dan had ik je zéker geboekt om mijn keizersnede te laten fotograferen".


Dit is helaas de meest gehoorde opmerking die ik hoor als ik met mensen praat over geboortefotografie en dan met name over het fotograferen van een keizersnede. In veel ziekenhuizen in Nederland mag ik als professioneel geboortefotograaf op de operatiekamer fotograferen.


Maar een keizersnede is toch heel medisch en klinisch? Dat laatste klopt, maar hoe dan ook, ook een keizersnede is een geboorte en ik als geboortefotograaf vind dit zó waardevol om te fotograferen.


Ja, het is medisch en ja, het is een flinke operatie. Maar hallo, ook in een operatiekamer zijn tijdens een keizersnede emoties, warmte en magie aanwezig net als bij iedere andere geboorte. En na de operatie, als iedereen weer terug op de kamer is, zo mooi wat er dan allemaal gebeurd. Heb je wat overtuiging nodig? Bekijk dan deze video maar eens.


In 2005 fotografeerde ik voor het eerst een geplande keizersnede, dat was in die tijd een unieke gebeurtenis, een fotograaf op de OK. Tot op de dag van vandaag ben ik iedere keer weer opnieuw onder de indruk van de kracht van de vrouw, hoe zij in staat is om deze operatie te ondergaan en op deze manier hun kindje op de wereld zetten! Wat een power en kracht!


​Als geboortefotograaf ben ik van mening dat het fotograferen van een keizersnede niet te vergelijken is met een natuurlijke bevalling, en dan heb ik het specifiek over de technische en praktische kant. In de operatiekamer gelden specifieke regels en voorschriften en de lichtsituatie is extreem. Door mijn jarenlange ervaring ben ik specialist geworden binnen deze vorm van fotografie. Ik beschik over de juiste apparatuur en door mijn kennis van de procedures kan ik snel anticiperen waardoor ik voor jullie een prachtige reportage kan maken.


​Door mijn unieke samenwerking met het Spaarne Gasthuis in Haarlem Ziekenhuis Amstelland in Amstelveen en Meander Medisch Centrum in Amersfoort heb ik altijd toegang tot de OK. Doe hier je voordeel mee en kies voor de zekerheid van een ervaren fotograaf. Deze unieke gebeurtenis kan je niet overnieuw doen. Jullie willen het beste voor jullie kindje. Ik wil het beste voor jullie.

Met de volgende ziekenhuizen heb ik een officiële samenwerking waardoor ik toestemming heb om op de operatiekamer te fotograferen: Spaarne Gasthuis in Haarlem, Ziekenhuis Amstelland in Amstelveen en Meander Medisch Centrum in Amersfoort. Beval jij in een ander ziekenhuis? Grote kan dat ik er dan ook bij mag zijn maar voor de zekerheid adviseer ik je om dit op voorhand te checken.
43 weergaven0 opmerkingen
ingeberkengeboortefotografie.png

Ik ben een liefhebber van zwartwit-fotografie. Als documentair fotograaf, met meer dan 17 jaar ervaring, fotografeer ik met name geboortes, uitvaarten en day-the-life reportages. Het echte leven dus, in al zijn facetten. Zwartwit-fotografie is tijdloos en geeft in mijn ogen de essentie van het moment weer. Ik hou van veel contrast waarbij zwart ook echt zwart is, filmische beelden vol drama met een vleugje korrel en vignet.

Hou jij hier ook van en struggle je met je zwartwit omzettingen? Dan is dit je kans! Koop deze preset (tijdelijk voor een waanzinnig laag bedrag, zo'n beetje de prijs van een kopje Starbucks koffie) en creëer impactvolle zwartwit beelden. De preset is een basis die je eenvoudig zelf naar smaak kunt aanpassen. Het is geen 'quick-fix' om van een mislukte foto een kunstwerk te maken maar biedt je een tool om mee te experimenteren. Ik gebruik deze preset dagelijks en ook ik moet per foto finetunen.

 

Na betaling ontvang je twee downloads: de preset en een instruktie. Om deze preset kunnen te gebruiken heb je Adobe Lightroom nodig. De presets is geschikt voor de desktop versie.

[Goed om rekening mee te houden: Je koopt een digitaal bestand. Zonder Adobe Lightroom kan je helaas niets met het bestand. Het is niet mogelijk om te ruilen of geld terug te krijgen]

GEFELICITEERD MET JE ZWANGERSCHAP!

bottom of page