top of page

DE EERSTE GEBOORTEFOTOGRAAF
IN NEDERLAND

Mijn naam is Inge en mijn beroep is geboortefotograaf. 18 jaar geleden alweer fotografeerde ik mijn eerste geboorte en op dat moment de eerste in Nederland die op professionele wijze geboortes fotografeerde.
 
Geboortefotografie is inmiddels een alom bekende term geworden en het is leuk om te zien dat ik in mijn vroege begin met deze vorm van fotografie een aantal huidige geboorte-fotografen heb geïnspireerd om hetzelfde te gaan doen. Inmiddels heb ik  vele baby's geboren zien worden en ik kan niet genoeg benadrukken wat voor eer ik het vind dat ouders mij hun vertrouwen schenken om deel uit te maken van één van de meest belangrijke en emotionele gebeurtenis uit hun leven.
 
Bij het lezen of horen van het woord 'geboortefotograaf' kan ik me voorstellen dat dit een bepaald beeld bij je oproept. Laat dit beeld los voor de komende minuten terwijl je mijn foto's bekijkt. Laat je verwonderen door de schoonheid van geboorte…..

IMG_6054-bewerkt kopiëren_edited.jpg

Hoe mooi zou het zijn als jij over een tijdje door je eigen fotoboek kunt bladeren met beelden die het verhaal van jouw bevalling vertellen?

 

Ik kan deze beelden voor je maken, ik wil heel graag deze beelden voor jou maken! Ik kan me ook voorstellen dat dit heel veel vragen bij je oproept want een fotograaf toelaten tijdens zo’n intieme gebeurtenis…. ik realiseer me als geen ander dat dit best heel bijzonder is. Graag zou ik je tijdens een geheel vrijblijvend gesprek je hier alles over vertellen en al je vragen te beantwoorden. Met een kopje of thee of koffie. En iets lekkers erbij. Omdat ik van gezelligheid hou. En omdat ik het leuk vind dat jij zwanger bent.

 

Want zoals ik in het begin schreef: het is een unieke gebeurtenis! Ik wens je een prachtige zwangerschap toe en ik kijk er naar uit je te mogen ontmoeten!             

Inge

Inge Berken, geboortefotografie, geboortefotograaf, haarlem, amsterdam, amstelveen, noord holland

Ik ben een liefhebber van zwartwit-fotografie. Als documentair fotograaf, met meer dan 17 jaar ervaring, fotografeer ik met name geboortes, uitvaarten en day-the-life reportages. Het echte leven dus, in al zijn facetten. Zwartwit-fotografie is tijdloos en geeft in mijn ogen de essentie van het moment weer. Ik hou van veel contrast waarbij zwart ook echt zwart is, filmische beelden vol drama met een vleugje korrel en vignet.

Hou jij hier ook van en struggle je met je zwartwit omzettingen? Dan is dit je kans! Koop deze preset (tijdelijk voor een waanzinnig laag bedrag, zo'n beetje de prijs van een kopje Starbucks koffie) en creëer impactvolle zwartwit beelden. De preset is een basis die je eenvoudig zelf naar smaak kunt aanpassen. Het is geen 'quick-fix' om van een mislukte foto een kunstwerk te maken maar biedt je een tool om mee te experimenteren. Ik gebruik deze preset dagelijks en ook ik moet per foto finetunen.

 

Na betaling ontvang je twee downloads: de preset en een instruktie. Om deze preset kunnen te gebruiken heb je Adobe Lightroom nodig. De presets is geschikt voor de desktop versie.

[Goed om rekening mee te houden: Je koopt een digitaal bestand. Zonder Adobe Lightroom kan je helaas niets met het bestand. Het is niet mogelijk om te ruilen of geld terug te krijgen]

GEFELICITEERD MET JE ZWANGERSCHAP!

bottom of page