top of page
keizersnede_litteken.jpg

Dappere jij!

Jij die een geplande keizersnede gaat krijgen.

Ik zie je, ik hoor je en ik voel je.

Al je gevoelens die voorbijkomen. Je twijfel of juist je vastberadenheid. Je weerstand of juist je berusting. Je gevoel van falen of juist je enthousiasme.

Ik heb vele keizersnedes mogen fotograferen en ben in gesprek gegaan met 4 vrouwen die je voor gingen. Ter info voor jou, om je te helpen bij je voorbereiding, als je op zoek bent naar herkenning en om je te laten weten: you are not alone!

In een digitale brochure heb ik deze verhalen, begeleid met heel veel mooie foto's voor jou gebundeld.
Vul het onderstaande forumulier in en je ontvangt deze waardevolle brochure!


Nadat je op 'verstuur' hebt geklikt verschijnt de tekst: klik hier om te downloaden

Klik hier om te downloaden

012_edited.jpg
logo transparant_edited_edited_edited_ed

"Als ik had geweten dat dit een optie was geweest, dan had ik je zéker geboekt om mijn keizersnede te laten fotograferen".

Dit is helaas de meest gehoorde opmerking die ik hoor als ik met mensen praat over geboortefotografie en dan met name over het fotograferen van een keizersnede. In veel ziekenhuizen in Nederland mag ik als professioneel geboortefotograaf op de operatiekamer fotograferen.

In 2005 fotografeerde ik mijn eerste keizersnede. Inmiddels ben ik enorm ervaren met het fotograferen op de operatiekamer en daarom bij uitstek de geboortefotograaf die jouw keizersnede prachtig kan vastleggen zodat jouw partner er 100% voor jou kan zijn.

Voel jij nu direct al dat je hier meer over wil weten en wat ik voor je kan betekenen? Maak dan direct een vrijblijvende afspraak via onderstaande contactlink. Tarief bekijken? Klik hier.

geboortefotografie_geplande_keizersnede_ingeberken_geboortefotografie.jpg
2005-mijn eerste keizersnede
70721122_2521445374601200_8171071016013922304_n.jpg

In 2005 was het vastleggen van je keizersnede door een fotograaf nog een uniek fenomeen. Tot op de dag van vandaag ben ik iedere keer weer opnieuw onder de indruk van de kracht van de vrouw: Hoe zij deze operatie ondergaat en op deze manier haar kindje op de wereld zet! Wat een prestatie!

Vanuit mijn perspectief als geboortefotograaf vind ik het fotograferen van een keizersnede niet te vergelijken met een natuurlijke bevalling. Ik spreek dan vooral over de technische en praktische kant: In de operatiekamer gelden specifieke regels en voorschriften. Bovendien is de lichtsituatie er extreem. Door mijn jarenlange ervaring ben ik specialist geworden binnen deze vorm van fotografie: Ik heb kennis over de procedures, waardoor ik snel kan anticiperen. Daarnaast beschik ik over de juiste apparatuur, waarmee ik voor jullie een prachtige reportage kan maken.

Als ik jouw bevalling mag fotograferen, kies je voor zekerheid, professionaliteit en artistieke visie. Deze unieke gebeurtenis kan je niet overnieuw doen. Jullie willen het beste voor jullie kindje. Ik wil het beste voor jullie.

Screen Shot 2019-11-04 at 10.28.37.png

Ik heb een unieke, officiële samenwerking met de volgende ziekenhuizen, waardoor ik toegang heb tot de operatiekamer van:


⦁ Het Spaarne Gasthuis in Haarlem
⦁ Ziekenhuis Amstelland in Amstelveen

⦁ Het Diakonessenhuis in Utrecht
⦁ Meander Medisch Centrum in Amersfoort


Beval jij in een ander ziekenhuis? Grote kans dat ik er dan ook bij mag zijn. Voor de zekerheid adviseer ik je om dit op voorhand te checken.

tarief gepande keizersnede
geplande_keizersnede_ingeberken_geboortefotografie_haarlem_amsterdam.jpg

REPORTAGE GEPLANDE KEIZERSNEDE

€ 1450

geboortereportage
+/- 100 foto's

fotoalbum 20x20cm
custom-made omslag


 

17-2_edited_edited.jpg

Een geplande keizersnede is vaak niet het scenario wat je in je hoofd had tijdens je zwangerschap.
Het kan verschillende emoties losmaken: Voor sommige vrouwen is een keizersnede een geruststellende gedachte, bijvoorbeeld na een traumatische eerste bevalling. Andere vrouwenervaren bij een keizersnede juist een gevoel van falen.

WAAROM ZOU IK MIJN KEIZERSNEDE WILLEN LATEN FOTOGRAFEREN?

 

Ik hoor sommige mensen denken:  een keizersnede is toch heel medisch en klinisch? Dat laatste klopt, maar hoe dan ook, ook een keizersnede is een geboorte en ik als geboortefotograaf vind dit zó waardevol om te fotograferen.

 

Ja, het is medisch en ja, het is een flinke operatie. Maar hallo, ook in een operatiekamer zijn tijdens een keizersnede emoties, warmte en magie aanwezig net als bij iedere andere geboorte. En na de operatie, als iedereen weer terug op de kamer is, zo mooi wat er dan allemaal gebeurd! Heb je wat overtuiging nodig? Bekijk dan deze video maar eens.

Mijn doel is om ondanks de klinische setting, te focussen op verbinding en een intieme reportage voor jullie te maken die overloopt van liefde, want is dat niet waar het bij iedere geboorte uiteindelijk om draait, waar deze ook plaatsvind?

waarom zou je dat willen
MAC

WAT IS EEN MAC?

 

MAC staat voor: Maternal Assisted Csection. In het nederlands beter bekend als een moeder geassisteerde keizersnede. Dit is een geplande keizersnede, waarbij de moeder de baby zelf aanpakt zodra het hoofdje is geboren. Een uitgebreidere uitleg over deze procedure is hier te lezen.

 

In korte tijd heb ik zes moeder-geassisteerde keizersnedes gefotografeerd en de volgenden staan alweer in mijn agenda.
Ik ben enorm gefascineerd door deze MAC's. Magic in the OR.  Als je hier zelf ooit bij aanwezig dan was snap je wat ik hiermee bedoel: hier vind heling plaats. Ik zie het gewoon voor mijn ogen gebeuren en het is zo aanwezig dat het bijna tastbaar is. Hier hebben vrouwen die om wat voor reden dan ook gaan bevallen d.m.v. een keizersnede een actieve rol en een bijzondere taak, ze laten zelf hun baby geboren worden op een hele zachte manier.

En aan mij de eer om dit alles op een zo integer mogelijke manier vast te leggen, want echt, dit moment moet je gewoon laten vastleggen. Ik gun iedere moeder die op deze manier wil bevallen (en medisch verantwoord is) dezelfde mooie warme en liefdevolle ervaring als de moeders die je voor gingen.

035.jpg
mooie woorden
Sooph-183_edited.jpg

Sandra Möllmann-Horstman

verpleegkundige Spaarne Gasthuis Haarlem

"Inge heb ik al een aantal keren als geboorte fotograaf mee mogen maken bij een bevalling waar ik ook bij mocht zijn als verpleegkundige. Een super lieve en fijne vrouw, waarvan je bijna niet door hebt dat ze ook aanwezig is. En het eindresultaat van deze prachtige plaatjes mag er zijn!!!... Ze weet net die momenten vast te leggen waar je zelf niet snel aan zal denken, dit zorgt er voor dat je zonder worden de sfeer kan voelen. De magie van haar foto's is onbeschrijfelijk en van één foto is zoveel af te lezen... ik ben een groot fan!!!!."

097_edited.jpg

Koen Deurloo

gynaecoloog Diakonessenhuis Utrecht

Inge is een fantastische fotografe. Ik werk erg graag met haar samen op de operatiekamer en onze verlosafdeling.
Ze weet de mooiste foto’s te maken terwijl ze als onderdeel van het medisch team goed de regels en afspraken (mbt bijv steriliteit) kent.
Altijd welkom bij ons.

Janne-Ingefotografie-125_edited.jpg

Frederike Top

moeder van Janne

Als je nadenkt over foto’s tijdens je bevalling, check dan eens Inge’s Instagram pagina.
Dat is wat ik deed. En hoewel ik in eerste instantie niet nadacht over een fotograaf (enkel wat kiekjes gemaakt door een verloskundige) was ik zo onder de indruk van Inge haar foto’s, dat ik besloot: dit wil ik ook! Met name haar manier van werken met licht en donker sprak mij erg aan.
Na een kennismaking was de deal rond.
Het fotograferen verliep vrij onopgemerkt en was heel ontspannen en zelfs gezellig.
Ik ben ontzettend blij met de foto’s, deze vertellen het hele verhaal, waar ik zelf maar deels bij was. Voor mij heeft het album een grote waarde. Ik zou haar erg aanbevelen!

meer reviews:

012_edited.jpg

Annelot Rieder

moeder van Rixt

"Wij hebben onze geplande keizersnede als magisch ervaren. De aanwezigheid van Inge was zo fijn, ze was er, maar legde onze momenten in stilte vast. De momenten waar we nu nog met tranen naar kunnen kijken, die ons weer terugbrengen naar het moment van ontmoeting."

Jochem073_edited.jpg

Maaike

moeder van Jochem

Wij hebben Inge als geboortefotograaf uitgenodigd om onze geplande keizersnede vast te leggen van onze 2e zoon. Het fijne gevoel ontstond al bij de kennismaking. Inge is een rustig iemand die echt al lang ervaring heeft. Dat voel je in alles. Ze weet door haar werk op de verloskunde afdeling ook haar plek in de O.K. waardoor ze niet in de weg staat. Het zijn immers ook haar collega's en ze ook haar de ruimte geven om momenten vast te leggen, denk ik dat ze nog meer momenten kon vastleggen dan anderen. Inge heeft ook echt oog voor detail. Van binnenkomst tot vertrek, Inge is alert op momenten. Hierdoor hebben we echt waanzinnige foto's en een prachtige geboortereportage. Echt, ik kan het IEDEREEN aanraden! Wij wisten bij onze 1e zoon niet van het bestaan van een geboortefotograaf. Zo ontzettend jammer. Had het bij de 1e ook heel graag gedaan.
De foto's zijn stuk voor stuk prachtig. Mooie bewerking, in kleur en zwart wit.
Ook levert Inge snel op. De 1e foto's kregen we al op dezelfde dag via de app, zodat we die konden gebruiken voor de familie.
Als je twijfelt zou ik zeggen: doe het! Je krijgt er geen spijt van!
Dank je wel Inge voor het vastleggen van dit moment in ons leven

Bekijk deze video om zelf te ervaren hoe fotoreportage van een geplande keizersnede eruit kan zien.

video keizersnede
ingeberkengeboortefotografie.png

Meer info over de geplande keizersnede

Een ‘sectio caesarea’ (dit is de medische term) is een operatie waarbij je baby niet langs de natuurlijke weg, maar via een snede in je buik ter wereld komt. De volledige ingreep duurt ongeveer 45 minuten. Je baby wordt meestal binnen de eerste 10 minuten geboren. Daarna maakt de gynaecoloog de baarmoeder en de buikwand met hechtingen weer dicht.

Een keizersnede wordt meestal gepland vanaf 39 weken zwangerschapsduur. Bij sommige medische redenen kan de keizersnede eerder worden gepland.  Een keizersnede die wordt gedaan na 39 weken zwangerschapsduur heeft geen verhoogde risico’s voor de baby ten opzichte van een vaginale bevalling bij dezelfde zwangerschapsduur. Alle medicijnen die je krijgt in verband met de keizersnede zijn veilig voor je baby en voor de borstvoeding.

Bij de zogenoemde “gentle sectio” is extra aandacht voor jou en je baby. Jullie blijven zoveel mogelijk bij elkaar en er is veel aandacht voor huid-op-huid contact. Dit is alleen mogelijk als de conditie van jou en je baby tijdens de operatie goed zijn. Als dat mogelijk is gaan jij, je baby en eventuele partner eerst samen naar de recoveryruimte en daarna samen terug naar de afdeling.

Op de operatiekamer zijn meerdere dokters en verpleegkundigen aanwezig. Zij hebben allemaal een taak bij de keizersnede of de opvang van je kind. Aanwezig zijn: Een anesthesist (dit is de dokter die de ruggenprik geeft) en zijn/haar assistent. Operatieassistenten die ervoor zorgen dat alle spullen voor de operatie   aanwezig zijn en die de gynaecoloog helpen bij de operatie. Een gynaecoloog en een gynaecoloog in opleiding die de operatie uitvoeren en hierbij meestal worden geassisteerd door een co-assistent (student in opleiding tot dokter). Een verpleegkundige voor de eerste opvang van de baby na de geboorte en soms is er een ook een kinderarts aanwezig.

De dokter of operatieassistent poetst je buik met desinfectievloeistof. Hierna dekt de gynaecoloog je buik af met steriele doeken. Voordat zij/hij begint met de operatie test de gynaecoloog altijd nog of je geen pijn voelt. Net zoals bij een verdoving bij de tandarts kan je aanraking blijven voelen, maar je voelt geen pijn. Bijna altijd maakt de gynaecoloog een ‘bikinisnede’, een horizontale (dwarse) snede van 10-15 cm vlak boven het schaambeen (dat is rond de haargrens). Je buikspieren, die van de ribbenboog naar beneden lopen, worden niet doorgesneden maar opzijgeschoven en je buikholte wordt geopend. Daarna opent de gynaecoloog de baarmoeder en haalt hij/zij je baby naar buiten.Vaak drukt men daarbij op je buik. Als je dat wilt, wordt een deel van het doek voor jouw gezicht geopend zodat je door een doorzichtig scherm je baby geboren ziet worden. Op de operatiekamer mogen foto’s gemaakt worden.Als je baby geboren is wordt hij/zij op je borst gelegd (met het plastic zeil ertussen in verband met de steriliteit) zodat je hem/haar kunt zien en voelen. Er wordt 1 minuut gewacht tot de navelstreng wordt doorgeknipt tenzij er een medische reden is dat het eerder moet, bijvoorbeeld omdat de baby wat extra ondersteuning nodig heeft of omdat jij veel bloedverlies hebt. De verpleegkundige of de kinderarts kijkt de baby na en droogt hem/haar af. Dit gebeurt op de operatiekamer vlakbij jou. Meestal komt de baby daarna bij jou op de borst totdat de operatie klaar is. Als de baby wel extra ondersteuning nodig heeft of naar de couveuse afdeling moet, dan mag je partner bij de baby blijven.Je krijgt via het infuus het medicijn oxytocine toegediend om de baarmoeder goed te laten samentrekken en zo het bloedverlies te beperken. Nadat de placenta (moederkoek) geboren is, hecht de gynaecoloog de baarmoeder en de verschillende lagen van de buikwand. De gynaecoloog gebruikt oplosbare hechtingen die niet hoeven te worden verwijderd of nietjes die na 7 dagen verwijderd worden door de verloskundige. Na de keizersnede word je weer op een gewoon bed gelegd en ga je naar de uitslaapkamer (recovery).

Na een keizersnede worden je bloeddruk, polsslag, het bloedverlies en de hoeveelheid urine die via de blaaskatheter afloopt in een zak regelmatig gecontroleerd. Via het infuus krijg je vocht toegediend.Bij een ruggenprik heb je de eerste uren na de operatie nog geen controle over je benen. Geleidelijk krijg je het gevoel en de kracht in je benen terug. De dag van de keizersnede blijf je in bed.

Op de kraamafdeling wordt je baby verder nagekeken door de kinderarts. Ook wordt je baby daar gewogen en aangekleed. Je baby wordt op de afdeling in een gewoon bedje of in een couveuse gelegd. Dit hangt af van de reden voor de keizersnede, de zwangerschapsduur en de toestand van je baby. We streven ernaar dat je bij je baby op de kamer ligt, ook als hij/zij in een couveuse op de afdeling neonatologie ligt.Tijdens de eerste dagen in het ziekenhuis helpt de verpleegkundige je bij de zorg voor je baby. Vanaf de eerste dag betrekt zij ook je partner daarbij. Vanaf de tweede dag ga je onder begeleiding zelf je baby verzorgen. Thuis zal de kraamverzorging deze taak overnemen.

Na de keizersnede kan je meestal na één of twee nachten naar huis. Wanneer je precies naar huis kunt hangt af van de snelheid van je herstel en de gezondheid van je baby. Thuis herstel je verder. Na een keizersnede duurt dit langer dan na een vaginale bevalling. Veel vrouwen zijn moe na een keizersnede. Neem voldoende rust en maak gebruik van de hulp die familie en kennissen je aanbieden. De verloskundige (van de verloskundepraktijk) komt de eerste week na de keizersnede meerdere keren langs om te kijken hoe het met je gaat. Hierbij controleert zij onder andere je temperatuur, je bloeddruk, de wond en de hoeveelheid bloedverlies. Daarnaast kan zij helpen bij de borstvoeding.

Bron: Rondom Zwanger



 

bottom of page